PO en W&T in de regio Utrecht

Geen categorie

Scholen gezocht die een W&T-voortrekkersrol willen spelen: inschrijven voor 31 oktober

KTWT zoekt basisscholen die in het seizoen 2016-2017 een voortrekkersrol spelen in hun eigen regio op het gebied van wetenschap en technologie en onderzoekend leren. Dit houdt onder andere in dat de school minimaal twee keer per jaar een netwerkbijeenkomst organiseert voor scholen uit de regio om ervaringen uit te wisselen op gebied van W&T-onderwijs. De school ontvangt in ruil hiervoor 5000 euro subsidie.

Er zijn vier verschillende thema’s geformuleerd waarop de scholen zich kunnen profileren. De school kiest een thema, ook als er expertise is op de andere thema’s. Binnen dit thema speelt de school een voortrekkersrol, door heel expliciet te laten zien hoe er binnen dit thema aan W&T-onderwijs wordt gewerkt op school. Andere scholen in de regio kunnen hier van leren en van de opgedane kennis profiteren.

Netwerkbijeenkomsten

In zowel het najaar als het voorjaar organiseert de school voor de andere scholen in de regio een netwerkbijeenkomst op gebied van W&T, gericht op uitwisseling van ervaringen. Op deze manier kunnen de scholen leren van de ervaringen van de school met een voortrekkersrol. KTWT ondersteunt bij het organiseren van de bijeenkomsten. Daarnaast nemen minimaal twee leerkrachten deel aan de W&T Academie van 15 februari 2017.

Financiën
De subsidie van 5000 euro is bedoeld voor nascholing en professionalisering van de leerkrachten van de eigen school en aan het organiseren van de twee netwerkbijeenkomsten.

Verantwoording
De vindplaatsschool legt verantwoording af door een verslag van beide netwerkbijeenkomsten te maken. Bovendien laat de school concrete producten zien die horen bij het gekozen thema. Denk bijvoorbeeld aan lesverslagen, lesmateriaal of een video.

Indienen plan *aanmelding gesloten*
Als jullie school deze voortrekkersrol wilt spelen, nodigen we jullie van harte uit om voor 31 oktober een plan in te dienen. Er zijn 2 rondes: In de eerste ronde (voor 31 oktober) geven scholen hun voorkeur voor een thema aan en motiveren dit in maximaal 150 woorden. In de tweede ronde  beschrijft de school veel uitgebreider wat de plannen zijn ten aanzien van het thema en wat de school tot dan toe aan het thema heeft gedaan.

Per regio wijst KTWT maximaal 3 vindplaatsscholen aan en voor de regio Utrecht maximaal 15 vindplaatsscholen.