PO en W&T in de regio Utrecht

Geen categorie

Grote Wetenschapsdag op 28 september

Ook de komende maanden organiseert de Universiteit Utrecht een flink aantal activiteiten op het gebied van Wetenschap & Technologie. Op 28 september as is dit de Grote Wetenschapsdag. De gehele ochtend is de aandacht in de klas gericht op Wetenschap & Technologie door het doen van activiteiten en proefjes.

Thuis op de wereld: Migratiestromen
Het thema van de Grote Wetenschapsdag is dit jaar ‘Thuis op de Wereld’.  Migratiestromen zijn bijzonder actueel door de crisis in het Midden-Oosten. Daarnaast is dit voor Nederland ook een met de eigen geschiedenis verweven vraagstuk. Tijdens de Grote Wetenschapsdag zijn de leerlingen de hele ochtend bezig met activiteiten op het gebied van geschiedenis, aardrijkskunde, natuur & techniek, en rekenen & wiskunde. Dit vindt plaats onder begeleiding van de leerkracht. De activiteiten zijn ontworpen door een team van de Universiteit Utrecht en richten zich primair op groep 5 t/m 8. Een handleiding, lesmaterialen en een overzicht van de activiteiten en een dagindeling worden aan de leerkracht verstrekt.

Deelname
De school kan gratis deelnemen. Inschrijven kan hierRuim voor de datum zullen wij lesmaterialen en een activiteitenoverzicht verstrekken. Voor vragen over een en ander kunt u terecht bij: www.ktwt.nl

Jaaroverzicht
Daarnaast biedt de Universiteit Utrecht de volgende activiteiten aan op het gebied van onderzoekend leren, Wetenschap & Technologie, rekenen & wiskunde.

11-07  Summerschool Junior

28-09  Grote Wetenschapsdag

15-02  W&T Academie

10-03  Nationale Rekencoördinator Dag

22-03  Grote Rekendag