PO en W&T in de regio Utrecht

Geen categorie

Bedenk het beste rekenspel

Doe mee en misschien ligt straks jullie zelfbedachte rekenspel in de (web)winkel. Voor de derde keer organiseren Volgens Bartjens, SLO, NVORWO en Klasse TV de wedstrijd ‘Bedenk het beste rekenspel’.

Er zijn twee categorieën deelnemers

1. Leerlingen van de basisschool
2. Aanstaande leraren en leraren basisonderwijs

Wat moet je doen?

• Bedenk een rekenspel dat op school in de klas gespeeld kan worden.

Lees op besterekenspel.nl hoe je precies mee kunt doen. Daar vind je ook praktische informatie over hoe je een goed rekenspel kunt maken. En ook tips over wat voor een spellen je beter wel of juist beter niet kunt maken.

• Maak het spel en noteer duidelijk de spelregels.

• Stuur je spel in tussen 1 februari en 1 maart 2017 naar:

Rekenspellenwedstrijd
SLO t.a.v. Anneke Noteboom
Piet Heinstraat 12
7511 JE Enschede

• Het is natuurlijk helemaal mooi als je er ook een filmpje bij maakt! Dat kun je sturen naar a.noteboom@slo.nl.

Hoe gaat het verder?

Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden spellen en kiest uit beide categorieën de 10 beste rekenspellen. Op 10 april kun je op de website van Volgens Bartjens zien welke spellen genomineerd zijn. Deze spellen worden hierna gespeeld en beoordeeld door een kinderjury. Vervolgens worden de uiteindelijke winnaars gekozen. Op zaterdag 20 mei is de prijsuitreiking. Op deze dag wordt ook een spellendag georganiseerd waar iedereen die aan de wedstrijd heeft mee gedaan allerlei spellen kan komen spelen en aan een spelcircuit mee kan doen. Op deze dag kan iedereen ook zijn zelfbedachte spel terugkrijgen én natuurlijk de prijswinnaars feliciteren!

Wat kun je winnen?

• In elke categorie is een 1e, een 2e en een 3e prijs te winnen en verder zijn er nog prijzen voor bijvoorbeeld het origineelste spel, het mooiste spel, enzovoort.

• De hoofdprijs: jouw spel wordt (misschien met wat aanpassingen) door een echte spellenuitgever gemaakt en daarna verkocht in de (web)winkel. Lees hiervoor ook de voorwaarden op de website.

Wil je weten welke spellen bij de vorige wedstrijd zijn ingezonden, kijk dan op

www.besterekenspel.nl