PO en W&T in de regio Utrecht

Geen categorie

Kennis delen op de W&T academie van 15 februari 2017

Op 15 februari 2017 organiseert KTWT opnieuw een W&T academie voor  basisscholen in de regio Utrecht. Het doel van deze dag is kennis delen rondom Wetenschap & Techniek (W&T)-onderwijs. De W&T academie wordt geopend door Corné Pieterse, hoogleraar plantenziektekunde aan de Universiteit Utrecht. Corné vindt het erg leuk en inspirerend om zijn kennis te delen met leerkrachten en kinderen van allerlei leeftijden. Gedurende de middag zijn er verschillende workshops en postersessies georganiseerd. Basisscholen die een KTWT-subsidie ontvangen, presenteren inspirerende voorbeelden van W&T-onderwijs binnen hun eigen school. Voor andere basisscholen is het een prachtige kans om meer te horen en te leren over wetenschap en techniek in de klas.

wt_academie-5Een van de uitgangspunten van het Kenniscentrum Talentontwikkeling Wetenschap en Techniek (KTWT) is dat deelnemende scholen aan KTWT opgedane kennis delen met andere scholen. De W&T academie is een uitstekend moment waarop dat kan. Door middel van workshops en postersessies geven deze basisscholen een kijkje in eigen keuken. Scholen die meer willen leren over wetenschap en techniek in het basisonderwijs kunnen hier inspiratie en kennis op doen.

Programma

De W&T academie vindt plaats op 15 februari 2017 van 14.00 tot 17.30 uur in vergadercentrum Domstad.

13:30-14:00 uur  Inloop

14:00-14:10 uur  Opening

14:10-14:40 uur  De middag wordt geopend door Corné Pieterse, hoogleraar plantenziektekunde aan de Universiteit Utrecht. CorneCorné vindt het erg leuk en inspirerend om zijn kennis te delen met leerkrachten en kinderen van allerlei leeftijden. Hij doet mee met Meet-the-Professor op basisscholen en geeft gastcolleges voor middelbare scholieren bij U-talent. Tijdens de opening vertelt hij over zijn onderzoek aan de Universiteit Utrecht en legt een link naar wat leerkrachten daar met hun leerlingen mee zouden kunnen doen in de lessen.

14:50 – 15:40 uur:  Postersessie. Voor en door scholen.

In deze sessie presenteren de scholen, die met een KTWT subsidie hebben gewerkt aan W&T onderwijs, zichzelf. Hoe is de school begonnen en wat kwamen ze onderweg tegen? Het uitwisselen van ervaringen staat hierbij centraal. Een mooie kans om een kijkje in de keuken van andere scholen te nemen en tips te delen!

De volgende scholen presenteren zichzelf (we vullen deze lijst regelmatig aan):
RKBS Paulusschool, OBS de Cirkel, De Boomgaard, St Bavoschool, KBS St Ludgerus, CBS De Springplank.

15:50-16:40 uur  Diverse workshops

16.40-17.30 uur  Borrel

*Let op! De starttijd is aangepast om meer mensen de gelegenheid te geven op tijd bij de bijeenkomst te zijn. Mocht dit nog steeds te vroeg zijn: Geen nood! Je kan ook later aansluiten*

Kosten

35 euro pp

Aanmelden

Aanmelden kan hier

Over KTWT

Het Kenniscentrum Talentontwikkeling Wetenschap en Techniek werkt nauw samen met het Wetenschapsknooppunt Utrecht om basisscholen te ondersteunen bij professionalisering van het Wetenschap en Technologie-onderwijs. Ongeveer 60 basisscholen in de regio Utrecht ontvangen een KTWT-subsidie. Hiermee kunnen de scholen het W&T-onderwijs op hun school beter vormgeven.