Kenniscentrum Talentontwikkeling, Wetenschap en Technologie

Nieuws

Samen op weg naar de onderzoekende pabo, terugblik symposium

Op woensdag 15 februari vond het jaarlijkse symposium voor pabo’s plaats, georganiseerd door TechYourFuture en Universiteit Utrecht. Dit jaar stond in het teken van de Onderzoekende pabo, waarbij lector Symen van der Zee aan de ruim 40 lerarenopleiders uitlegde wat een onderzoekende pabo precies inhoudt en wat dat van de lerarenopleider vraagt. De whitepaper die Van der Zee schreef over zijn project over de Onderzoekende pabo is hier gepresenteerd. 

Het aantal scholen en schoolteams dat met W&T-onderwijs aan de slag gaat groeit. Maar ook leerkrachten in spé, onze pabostudenten, moeten goed voorbereid worden op onderwijs rondom onderzoekend leren en technologische vraagstukken. Hoe kunnen pabodocenten dat goed aanpakken met hun studenten in de opleidingen? Welke good practices kennen we al? En welke aanpak is effectief en duurzaam? Deze vragen stonden centraal bij het symposium ‘Op weg naar de onderzoekende Pabo’, georganiseerd door TechYourFuture en Universiteit Utrecht.

Lees hier meer