PO Partnerschap regio Utrecht

Agenda

26 september 2019
15:30 - 17:00
Universiteitsmuseum

Matinee Café -> Samen leren met Lesson Study

Voor leerkrachten, schoolleiders, studenten/docenten van de pabo en onderzoekers.

Toegang is gratis

U kunt zich hier inschrijven.

Wil je aan de slag met Lesson Study maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je er collega’s over gehoord en wil je er eens wat verder in verdiepen?
Bij Lesson Study werken leraren samen om lessen te ontwikkelen, geven, observeren en nabespreken. Zo leren ze van en met elkaar over het leren van hun leerlingen.

Tijdens deze matinee-café ondervind je in vogelvlucht hoe het is om een Lesson Study te doen. Uiteraard lichten we toe wat er nu verstaan wordt onder Lesson Study maar je gaat ook zelf aan de slag! Welke vragen kun je stellen? Waar moet je op letten wanneer je je leerlingen observeert? Hoe bespreek je een les na? En wat kan een didactisch expert toevoegen aan je Lesson Study?

Henk Logtenberg, Marnix Onderwijscentrum, Utrecht. Henk professionaliseert onderwijsteams bij het ontwerpen en uitvoeren van Lesson Study cycli. Hij heeft zich gespecialiseerd in de aanpak van rekenen-wiskunde volgens de Japanse reken-wiskunde methodiek. Daarnaast heeft hij onderzoek gedaan naar de implementatie van Lesson Study in het Nederlandse Onderwijs. Ook is hij mede-auteur van de publicatie Lesson Study als effectieve vorm van teamleren.

Willemijn Schot, Onderwijsadvies & Training, Universiteit Utrecht. Willemijn begeleidt Lesson Study cycli en leidt onderwijsprofessionals op tot Lesson Study begeleiders. Daarnaast doet ze onderzoek naar de belemmerende en bevorderende factoren om Lesson Study in te zetten in het Nederlandse basisonderwijs. Ook schreef ze mee aan het boekje Lesson Study bij W&T. Over hoe je Lesson Study kunt gebruiken bij het versterken van je Wetenschap en Technologie lessen.

Verwijzingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *