PO en W&T in de regio Utrecht

Agenda

12 maart 2020
15:30 - 17:00
Marnix Academie – Vogelsanglaan 1 - Utrecht

Matinee Café -> Mogelijkheden van nieuwe technologie benutten voor je onderwijs

Voor leerkrachten, schoolleiders, studenten/docenten van de pabo en onderzoekers.

Gratis inschrijven

Nieuwe technologie is overal, niet alleen in de samenleving maar ook steeds meer in ons onderwijs. Technologie in de vorm van digiborden, tablets, robots, digitale methodes en meer. Hoe kun je de mogelijkheden van technologie benutten in je (W&T) onderwijs? Hoe laat je leerlingen hiermee meer zelf ontdekken, onderzoeken en ontwerpen? En hoe gebruik je de technologie op een veilige, verantwoorde manier?

De Marnix Academie heeft in 2018 een Ontdeklab opgezet. Hier kunnen leerlingen, leerkrachten en schoolleiders uit het basisonderwijs en studenten en docenten van de pabo leren over de mogelijkheden en uitdagingen van nieuwe technologie in het onderwijs. Basisscholen krijgen ondersteuning en kunnen inspiratie opdoen met nieuwe (digitale) technologie, zoals robots. Daarnaast vinden vanuit het Ontdeklab activiteiten plaats die gericht zijn op het ontwikkelen van vaardigheden voor toekomstgericht onderwijs. Tijdens dit matinee café kun je kennismaken met het Marnix Ontdeklab.

Programma:

  • 15.30-16:00 – De uitdagingen van technologie in het onderwijs – René Speelman, Manager bij ICT-dienstverlener Sogeti Nederland en lid werkgroep Onderwijs NLDigital
  • 16.00-17.00 – Diverse workshops: Je gaat zelf aan de slag in het Marnix Ontdeklab. Je kunt hierbij kiezen uit praktische hands-on workshops met tools, zoals het Green Screen en de Micro:Bit of werksessies over kansen en uitdagingen van nieuwe technologie in de klas. We zorgen voor praktische handvatten waar je concreet mee aan de slag kunt.
  • 17.00 – Borrel in het café

Verwijzingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *