PO en W&T in de regio Utrecht

Agenda

14 januari 2021
15:30 - 17:00
Online

Matinee Café – 14 januari 2021 – Leraar: waar sta je voor? (over je eigen normen en waarden)

Voor leerkrachten, schoolleiders, studenten/docenten van de pabo en onderzoekers lees verder…

Het (basis) onderwijs is veel in het nieuws. Leerkrachten raken overbelast en moeten vaak lastige keuzes maken. Het gaat om prioriteiten stellen, maar ook om de vraag wat het doel van (goed) onderwijs is. Wat drijft je en hoe houd je dat vast? Hoe motiveer je jouw keuzes voor ouders, inspectie, leerlingen en collega’s?

Een vraag die betrekking heeft op de leerlingen vóór je, maar ook vanuit welke gedrevenheid je je werk doet. Edwin van der Zande (Hogeschool Utrecht) onderzocht hoe je dieperliggende drijfveren op het spoor kunt komen door het schrijven van een zelfportret. Samen met o.a. Helma de Rooij schreef hij een handzaam werkvormenboek. In dit PO Matinee café gaan zij met verschillende activerende werkvormen aan de slag. Niet alleen nuttig wanneer je je eigen motivatie weer eens wilt opdiepen, maar ook goed voor de onderbouwing van onderwijsvernieuwing en visievorming. En het is even een momentje voor jezelf in de waan van alle dag. Een oud-student zal hiernaast toelichten welke betekenis het maken van zelfportet heeft (gehad).

Website
en
Inschrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *