PO en W&T in de regio Utrecht

Agenda

10 maart 2022
15:30 - 17:00

Matinee Café – 10 maart 2022 – De meerwaarde van virtual reality

10 maart 2022, 15:30-17:00

De meerwaarde van virtual reality in verschillende onderwijscontexten

Jolien Mouw (Rijksuniversiteit Groningen) en Kristi Jauregi Ondarra (Universiteit Utrecht) onderzochten de meerwaarde van virtual reality in verschillende onderwijscontexten. In het PO matinee café van donderdag 10 maart nemen zij je mee in hun bevindingen en virtuele voorbeelden.

Werken met mensen en werken in een virtuele wereld, wat heeft het één het ander te bieden? Hoe kan een virtuele leeromgeving bijdragen aan competentieontwikkeling in het hoger onderwijs? Is de praktijk van de basisschool te vangen in een virtuele wereld? Universitair docent Jolien Mouw deed hier onderzoek naar.

En hoe kan de inzet van high immersion VR helpen om de ontwikkeling van interculturele taalvaardigheid van studenten te stimuleren? Kunnen we dat vertalen naar andere opleidingen, zoals de lerarenopleiding? Hier heeft universitair hoofddocent Kristi Jauregi Ondarra onderzoek naar gedaan.

Laat je inspireren en ga in gesprek over de toekomst, nu we door de coronapandemie in een versnelde digitale transformatie zijn beland.

Aanmelden
Deelname is gratis. Graag wel even aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *