PO en W&T in de regio Utrecht

Agenda

11 november 2021
15:30 - 17:00
online

Matinee café – 11 november 2021

11 november 2021, 15:30-17:00
Online

Meetkunde op de basisschool

Karel Boonstra, Hogeschool Utrecht

Inschrijven (gratis)

Meetkunde blijkt vaak een ondergeschoven kindje in het rekenprogramma op scholen. Dat is jammer, niet alleen omdat het zoveel moois en uitdagends te bieden heeft, maar ook omdat meetkunde het wiskundig denken sterk kan bevorderen. Tijdens deze middag bespreekt Karel welke kansen hij denkt dat het meetkundeonderwijs kan bieden en hoe leerkrachten het wiskundig denken kunnen bevorderen. Daarnaast zal hij een deel van zijn onderzoek over abstraheren in meetkunde presenteren. Verder zullen aan de hand van aantal meetkunde problemen in de bovenbouw de volgende vragen centraal staan:

  • Denken we wellicht te ingewikkeld over wiskundig denken en abstraheren?
  • Welke kansen kunnen leerkrachten (redelijk eenvoudig) benutten?
  • Welke kennis wiskundige behelst dat voor de leerkracht?

Inschrijven (gratis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *