PO en W&T in de regio Utrecht

Agenda

13 januari 2022
15:30 - 17:00

Matinee Café – 13 januari 2022 – Leerkracht-leerling relaties in multiculturele klassen

13 januari 2022, 15:30-17:00

Leerkracht-leerling relaties in multiculturele klassen: leerkrachtstrategieën boven tafel krijgen

Multiculturele klassen worden vaak als uitdagend gezien, wat ook terug te zien is aan de hoge mobiliteit en het grote lerarentekort onder scholen met een hogere schoolweging. Maar is het lesgeven in dit soort klassen dan zo anders? Vanuit een interpersoonlijk perspectief kijken we naar de klassenmanagementstrategieën in cultureel diverse basisschoolklassen. Welk leerkrachtgedrag ligt ten grondslag aan leerkracht-leerling relaties die leiden tot een positief werkklimaat in de klas?

Vanuit de Amerikaanse literatuur wordt het perspectief van een leerkracht als ‘Warm Demander’ uitgelicht. Vervolgens vergelijken we dit met de Nederlandse basisschoolcontext met verschillende werkvormen.

Inschrijven

Inschrijven (voor de gratis online bijeenkomst van max. 90 minuten).

Voorbereiding

Universiteit Utrecht: Lotte Henrichs en Simone Polderdijk (PhD en tevens leerkracht basisonderwijs in Breda).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *